slagendestoot-logo-klein
Breda - Nassaustad
Op tweede pinksterdag verleent het Slag ende Stoot consort weer haar medewerking tijdens de jaarlijkse Nassaudag in Breda - een historisch evenement wat gevierd wordt ter ere van het rijke historische erfgoed van de stad en de band met het Huis van Oranje-Nassau, de belangrijkste adellijke familie in Nederland.

Op de Nassaudag worden bezoekers meegenomen op een reis door de geschiedenis van Breda en de Nassaus. Het evenement vindt plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder het prachtige Kasteel van Breda, dat ooit diende als residentie van de Nassaus. Bezoekers kunnen genieten van historische rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen en andere culturele activiteiten die allemaal in het teken staan van de Nassaus.

Een hoogtepunt van de Nassaudag is de optocht van historische personages door de straten van Breda. Acteurs gekleed in historische kostuums beelden bekende Nassaus uit, zoals Willem van Oranje en koning Willem-Alexander. Deze kleurrijke optocht trekt veel belangstellenden en zorgt voor een levendige sfeer in de stad.

Naast het educatieve aspect biedt de Nassaudag ook volop vermaak. Er zijn muzikale optredens, dansvoorstellingen en een markt waar lokale ambachtslieden en handelaren hun waren verkopen. Bezoekers kunnen genieten van traditionele gerechten en drankjes uit die tijd en deelnemen aan historische spelletjes en activiteiten.

Kortom, de jaarlijkse Nassaudag in Breda is een uniek evenement dat de rijke geschiedenis van de stad en de Nassaus viert. Het biedt bezoekers de mogelijkheid om terug te reizen in de tijd en te genieten van een dag vol educatie, entertainment en culturele ervaringen.
Voor info zie de website van de Nassaudag: